Terug naar nieuws

€100.000,- opbrengst tijdens het Benefiet voor PePijn

Gepubliceerd op 11-11-2013

Totale opbrengst van €100.000,- tijdens het Benefiet voor Theater Pepijn in het AFAS Circustheater

Vanavond vond het jaarlijkse Benefiet voor Theater PePijn plaats in het AFAS Circustheater. Het Benefiet voor het kleine theater, dat bijna 50 jaar geleden werd opgericht door Paul van Vliet, zorgde dit jaar voor een opbrengst van €93.945,-. AFAS, naamgevend sponsor van het AFAS Circustheater heeft het bedrag aangevuld tot maar liefst €100.000,-.

Theater Pepijn
Theater PePijn is het oudste en met recht bekendste cabarettheater van Nederland. Alle succesvolle cabaretiers zijn ooit begonnen in Theater PePijn en voelen zich nauw verbonden met dit theatertje. Al 49 jaar spelen zij hier hun try-outs, lees- en reguliere voorstellingen. Daarnaast heeft PePijn een belangrijke rol als kweekvijver voor jong talent.

Artistiek gezien bruist het theater als nooit tevoren, maar om het theater ook financieel gezond te houden wordt er jaarlijks een benefietvoorstelling georganiseerd. Met de opbrengsten is het mogelijk om ook de komende generatie cabaretiers een inspirerende broedplaats te blijven bieden en een essentiële rol in het Nederlandse cabaret te blijven vervullen.

In deze moeilijke economische tijden heeft het AFAS Circustheater Theater PePijn de hand gereikt door het theater belangeloos ter beschikking te stellen. Dit benadrukt de uitstekende relatie tussen de twee theaters en ook de uitgesproken wens van beide partijen om de toekomst van cabaret en kleinkunst voor de stad Den Haag veilig te stellen. Vrijwel alle cabaretiers die nu volle zalen trekken in het AFAS Circustheater, zijn ooit begonnen in Theater PePijn.

De Benefietavond
De Benefietavond was ook artistiek gezien zeer geslaagd: niemand minder dan Paul van Vliet, Youp van ’t Hek, Theo Maassen en Jochem Myjer leverden allen belangeloos een bijdrage aan dit Benefiet door een stuk uit hun programma op te voeren. Dankzij deze artiesten, de inzet van de medewerkers en de bezoekers heeft deze avond in totaal €100.000,- opgebracht. Een prachtig resultaat, dat volledig besteedt zal worden aan de exploitatie en programmering van Theater PePijn. Met dit resultaat wordt er teruggekeken op een geslaagde avond vol humor en een geweldige sfeer.

Het AFAS Circustheater heeft inmiddels toegezegd om ook volgend jaar haar zaal weer ter beschikking te stellen voor het Benefiet. De geplande datum voor volgend jaar staat op 8 december 2014. De kaartverkoop voor dit volgende Benefiet zal deze week van start gaan via SEE tickets en de website van Theaters Diligentia & PePijn.

Fotografie: Léon Hendrickx

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.