Terug naar nieuws

Doek open voor Playing for Succes

Gepubliceerd op 05-04-2013

Leerlingen die zelfverzekerder zijn, presteren beter.

Leerlingen die zelfverzekerder zijn, presteren beter. Dat is de centrale gedachte achter ‘Playing for Succes’, een door de gemeente Den Haag gesteund onderwijsproject dat in de afgelopen vier jaar leerlingen vooruit heeft geholpen. Donderdag 4 april opende wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs & Dienstverlening) de onderwijslocatie in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Playing for Succes helpt leerlingen die onderpresteren. De focus ligt op het verbeteren van sociale vaardigheden waardoor leerlingen beter gaan presteren. In 20 contacturen bereiken deelnemers een leerwinst van 1 tot 3 maanden.

Playing for Succes vindt al plaats bij verschillende eredivisieclubs, waaronder ADO Den Haag. Deze inspirerende omgeving verklaart voor een deel het succes van het project. Daarnaast zijn de intensieve begeleiding, voor iedere vijf leerlingen is er één docent beschikbaar, en de kwaliteit van docenten factoren die een goed resultaat verklaren.

Wethouder Ingrid van Engelshoven: ,,Geweldig dat het Circustheater nu ook de deuren openzet voor Playing for Succes. Op de plek waar sterren op het podium schitteren, kunnen nu ook kinderen het beste uit zichzelf halen.’’

Wiely Hendriks, voorzitter van Playing for Succes Den Haag kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “Fantastisch dat wij in deze voor kinderen zo fascinerende omgeving een Playing for Succes centrum kunnen vestigen. De samenwerking tussen schoolbesturen en het Circustheater zal zorgen voor meer zelfvertrouwen van de deelnemende leerlingen en uiteindelijk tot betere schoolprestaties.’’

De gemeente Den Haag draagt met een eenmalige subsidie van €100.000 en een jaarlijks terugkerende subsidie van €50.000 bij aan het project. De drie grote schoolbesturen co-financieren dit project. Ook leveren zij een bijdrage in natura door kwalitatief goede docenten voor het project vrij te roosteren.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.