Terug naar nieuws

Droomrol voor René van Kooten in Jersey Boys

Gepubliceerd op 04-04-2013

Vanaf september te zien in het Beatrix Theater Utrecht  René van Kooten wordt 'bad guy' Tommy DeVito in de musical Jersey Boys. Van Kooten, die momenteel nog enkele weken te zien is in Aspects of Love en afgelopen donderdag de rol van Jezus op zich nam in The Passion, speelt één van de vier bandleden van de Four Seasons. De wereldwijde musicalhit Jersey Boys vertelt het ware verhaal van één van 's werelds meest succesvolle bands: Frankie Valli & The Four Seasons, met de onvergetelijke en tijdloze hits als Beggin', Oh What a Night, Can't Take My Eyes Off You, Sherry en Big Girls Don't Cry. De overige hoofdrollen zijn nog niet bekend.

René: "Ik kijk er naar uit om de rol van Tommy DeVito te spelen, het is de zelfverzekerde 'bad guy' van de groep Frankie Valli & The Four Seasons. Door hem is de band ontstaan, hij hield de groep bij elkaar en onder zijn hoede. Jersey Boys vertelt het ware verhaal hoe het deze band verging; het succes, de talloze hits maar ook de keerzijde van al deze roem. Tommy DeVito is de gitarist, ik mag straks vele nummers gaan spelen en zingen die echt iedereen kent!" René van Kooten René was eerder te zien in onder andere de musicals Next to Normal, Zorro, Urinetown, All Shook Up- Love Me Tender, Into the Woods, JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Beauty and the Beast, Hair, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen Meneer?, Aida, Miss Saigon, Elisabeth en Tommy. Hij ontving voor zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Jersey Boys In 1962 hebben vier jongens uit New Jersey, aan de overkant van Manhattan, een droom: de wereld veroveren met hun muziek. Die droom wordt waarheid maar succes heeft een keerzijde… Jersey Boys was in 2005 voor het eerst te zien op Broadway en is sindsdien een van de grootste musicalhits, bekroond met 54 internationale Awards. Het vertelt het ware verhaal van Frankie Valli & The Four Seasons, vier jongens met een eigen, unieke en tijdloze sound waarmee ze de Rock'n Roll Hall of Fame haalden en meer 100 miljoen platen verkochten. Jersey Boys is de opvolger van Disney's The Little Mermaid en vanaf september 2013 exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.