Terug naar nieuws

Ellen Pieters als moeder van Rachel Hazes in Hij Gelooft in Mij

Gepubliceerd op 11-07-2013

Ellen Pieters wordt vanaf half juli de vaste invaller voor de rol van Friedel van Galen in de musical Hij Gelooft in Mij. Doris Baaten blijft in principe de meeste voorstellingen de rol van de moeder van Rachel Hazes spelen. Wanneer Pieters, bekend van o.a. De Zangeres Zonder Naam en de televisieprogramma’s Kopspijkers en Het Klokhuisprecies voor het eerst op gaat als Friedel van Galen is nog niet bekend.

De hoofdrollen in Hij Gelooft in Mij; de musical over het dramatische leven van André Hazes, worden gespeeld door Martijn Fischer, Chantal Janzen, Ricky Koole, Cees Geel, Doris Baaten, Hajo Bruins en Frank Lammers. De voorstelling is nog tot en met eind december exclusief te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Ellen Pieters

Ellen studeerde in 1991 af aan de Kleinkunstacademie. In 2011 – 2012 trad zij in de voetsporen van Mary Servaes in de muzikale theaterproductie De Zangeres zonder Naam. Het afgelopen theaterseizoen speelde Ellen de solovoorstelling Shirley Valentine. Op televisie was ze jarenlang te zien in Klokhuis van de NPS en had rollen in diverse televisieseries waaronder het populaire, satirische consumentenprogramma Ook dat nog! en in Kopspijkerswaar ze tot mei 2002 onderdeel uitmaakt van het cabaretforum. Speelde verder in talloze theaterproducties waaronder De Gelukkige Mandarijn, De Andere Sexe en Zwanenzang.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.