Terug naar nieuws

Hadewych Minis beleeft première als Rachel Hazes

Gepubliceerd op 20-01-2013

Vandaag beleefde Hadewych Minis haar première als Rachel Hazes in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De rol van Rachel Hazes in Hij Gelooft in Mij, de musical over het leven van André Hazes, wordt afwisselend gespeeld door Hadewych Minis en Chantal Janzen. Hadewych Minis is bij het grote publiek bekend als Gulpje uit de film Phileine zegt Sorry en als winnares van het televisieprogramma Wie is de Mol?.

Hadewych Minis

Hadewych speelde onder andere bij Toneelgroep Amsterdam en ZT Hollandia. Had rollen in talloze films en televisieseries waaronder Phileine zegt Sorry, Moordwijven, Zwart Water, Loft, Majesteit, Floor Faber, De Vloer Op en De Kroon. De single ‘Invite You’ verscheen onlangs en haar solo debuutalbum wordt dit najaar verwacht.

Hij Gelooft in Mij

Hij Gelooft In Mij is een oprecht, geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over de ware persoon achter de volksheld André Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn bekendste nummers illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool. Houdt zij van de man of van zijn talent?

Met in de hoofdrollen Martijn Fischer (André Hazes), Chantal Janzen/Hadewych Minis (Rachel Hazes), Cees Geel (Tim Griek), Tina de Bruin (Conny), Hajo Bruins (Jan van Galen) en Doris Baaten (Friedel van Galen). Het script is geschreven door Frank Ketelaar (scriptschrijver van o.a. de succesvolle VARA-serie Overspel) en Kees Prins (scriptschrijver van o.a. Jiskefet). De regie is in handen van Ruut Weissman.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.