Terug naar nieuws

Jael Hessing en Tessa Junggeburth winnen Talent voor Taal

Gepubliceerd op 27-11-2013

Uit een recordaantal van meer dan 3200 inzendingen voor de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland, Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal!, heeft de jury twee winnaars gekozen. In de categorie 12-14 jaar heeft de 13-jarige Jael Hessing uit Ede gewonnen en de 15-jarige Tessa Junggeburth uit Lieshout eindigde als eerste in de categorie 15-18.

De winnaars kregen de prijzen vanmiddag in het AFAS Circustheater in Den Haag uitgereikt door Carolina Dijkhuizen en Simone Kleinsma, de hoofdrolspelers uit de musical Sister Act. Daarnaast ontvingen zij € 100,- aan boekenbonnen, mogen zij met de gehele klas naar de musical en worden de verhalen gepubliceerd in dagblad Metro. De organisatie van de wedstrijd is in handen van Stichting Lezen & Schrijven, Joop van den Ende Theaterproducties en de CPNB.

Talent voor Taal

Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! werd vorig jaar voor het eerst (met als uitgangspunt de musical Wicked) gehouden en was, met 1600 inzendingen, een groot succes. Dit jaar stond het thema 'vriendschap' uit Sister Act centraal. De schrijfwedstrijd heeft als doel om jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in aanraking te laten komen met lezen, schrijven en verhalen vertellen, variërend van vmbo-ers tot gymnasiasten, van jongeren die moeite hebben met schrijven tot schrijvers in de dop. Ruim 3200 middelbare scholieren verspreid over het heel land hebben hun verhalen opgestuurd. De jury bestond uit Bart Ongering (Meester Bart), auteur Özcan Akyol en presentatrice en actrice Lieke van Lexmond.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.