Terug naar nieuws

Koningin Máxima aanwezig bij benefietvoorstelling Hij Gelooft in Mij

Gepubliceerd op 07-10-2013

Hare Majesteit Koningin Máxima is aanwezig op de benefietvoorstelling van Hij Gelooft in Mij dinsdagavond 5 november 2013 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De benefietvoorstelling wordt, ter ere van het eenjarig jubileum van de musical over het ware leven van André Hazes, georganiseerd door Joop van den Ende Theaterproducties en het DeLaMar Theater. De opbrengsten van de voorstelling gaan naar het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds.

Rachel, Roxeanne en André Jr. Hazes zullen ook aanwezig zijn bij de benefietvoorstelling, evenals Joop en Janine van den Ende. De avond zal persoonlijk worden ingeleid door het creatieve team van Hij Gelooft in Mij: regisseur Ruut Weissman en scriptschrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins.

Kinderen Maken Muziek is in 2011 opgezet door het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op aanbevelen van Koningin Máxima. Het doel van het programma is om kinderen te leren een muziekinstrument te bespelen en samen muziek te maken. Ook heeft het programma tot doel om de sociale samenhang in de samenleving te bevorderen en het actieve burgerschap te versterken. Het Oranje Fonds wil op minimaal 25 plaatsen in Nederland het programma Kinderen Maken Muziek starten. Door dit programma krijgen 4.000 kinderen dan de kans om samen muziek te maken. Volgens Koningin Máxima zorgt muziek voor plezier en sociale en emotionele ontwikkelingskansen bij kinderen; “Elke keer zag ik: het plezier spat er vanaf.” Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.