Terug naar nieuws

Martijn Fischer op bezoek bij project Kinderen Maken Muziek

Gepubliceerd op 08-10-2013

Afgelopen donderdag was Martijn Fischer op bezoek bij een project van Kinderen Maken Muziek op de Openbare Basisschool de Cirkel in Haarlem. Dankzij de subsidie van het Oranje Fonds, waar het programma Kinderen Maken Muziek een initiatief van is, is het Haarlemse Muziek Lab een nieuw project gestart: ‘Ieder Kind een Instrument (IKI) in Haarlem’.

Bij het project ‘Ieder Kind een Instrument’ krijgen kinderen die zich aanmelden naschoolse instrumentale lessen, waarin ze de kans krijgen om een muziekinstrument te bespelen samen met andere kinderen uit hun wijk. Door subsidie en samenwerking met partners, waaronder welzijnsorganisatie DOCK, School in de Wijk, Kinderopvang Haarlem en 14 scholen heeft muziekeducatie een vast plek in de wijk gekregen. De belangstelling voor deze naschoolse muzieklessen is boven verwachting. Kinderen van groep 5/6 van basisschool de Cirkel hebben nog maar een paar lessen gehad, maar vonden het heel leuk en spannend om voor Martijn Fischer te spelen wat ze tot nu toe hebben geleerd. Martijn Fischer luisterde naar een groep van 18 kinderen die op gitaar of saxofoon samen muziek maakten, gaf ze tips en moedigde ze aan om door te gaan met het maken en samen spelen van muziek.

Martijn Fischer was op bezoek bij de Cirkel naar aanleiding van de benefietvoorstelling die op 5 november 2013 gespeeld wordt ter ere van het eenjarig jubileum van Hij Gelooft in Mij, waarin Martijn Fischer de rol van André Hazes vertolkt. De opbrengsten van de benefietvoorstelling gaan naar het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds. Koningin Máxima zal bij de benefietvoorstelling aanwezig zijn. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.