Terug naar nieuws

Mystery Guest Benefiet voor Theater PePijn

Gepubliceerd op 25-09-2013

Jochem Myjer, naast Theo Maassen, Paul van Vliet en Youp van ’t Hek op Benefiet voor Theater PePijn

Maandag 11 november wordt in het AFAS Circustheater een Benefiet gehouden voor Theater PePijn. Deze avond zorgt voor extra inkomsten die het cabarettheater nodig heeft het hoofd boven water te houden. Grote namen uit de cabaretwereld staan op het programma: Paul van Vliet, Youp van ’t Hek en Theo Maassen verlenen compleet belangeloos hun medewerking en steunen hiermee Theater PePijn. Daarnaast werd vandaag bekend gemaakt dat ook Jochem Myjer zich belangeloos inzet voor deze benefietavond.

Theater PePijn is het oudste en met recht bekendste cabarettheater van Nederland. Hoewel PePijn inmiddels al een aantal jaar onder de organisatorische vleugels van het grotere Theater Diligentia opereert, blijft het zwaar voor het theater om in deze tijden het hoofd boven water te houden.

Het theater wordt gebruikt voor try-outs en leesvoorstellingen van ervaren cabaretiers, maar ook heeft Theater PePijn een belangrijke rol als kweekvijver voor jong talent. Daarbij is het een ontmoetingsplek geworden voor cabaretiers en publiek waar ervaringen worden uitgewisseld en contacten worden gelegd. Met de opbrengsten van de Benefietavond kan deze broedplaatsfunctie van het theater en de continuïteit daarvan behouden worden.

Dit jaar heeft het AFAS Circustheater wederom aangeboden om het Benefiet voor Theater PePijn kosteloos te laten plaatsvinden in dit theater in Den Haag. Het is een bijzondere samenwerking en gezamenlijk zullen de organisaties ervoor zorgen dat ook dit Benefiet weer een daverend succes zal zijn!

Jochem Myjer toegevoegd aan line-up
Het programma van deze avond wordt ingevuld door vier bijzondere cabaretiers. Zo zullen Paul van Vliet (oprichter en geestelijk vader van Theater PePijn), Theo Maassen (winnaar van de Poelifinario 2006) en Youp van ’t Hek compleet belangeloos hun medewerking verlenen. Tevens werd vandaag bekend gemaakt dat ook Jochem Myjer een bijdrage zal leveren aan het Benefiet voor Theater PePijn. Het is erg bijzonder dat Jochem Myjer hier tijd voor vrij maakt, omdat hij – voor het eerst na zijn ziekte – weer een druk programma heeft waarin hij door het gehele land voor uitverkochte zalen speelt.

Benefiet voor Theater PePijn: ‘PePijn moet Blijven’
Maandag 11 november 2013 | aanvang 20.00 uur | AFAS Circustheater
Kaarten vanaf € 27,50 | te koop via www.diligentia-pepijn.nl & www.afascircustheater.nl

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.