Terug naar nieuws

Nurlaila Karim duikt het klooster in

Gepubliceerd op 08-04-2013

Nurlaila Karim duikt het klooster in! Ze wordt de alternate van Carolina Dijkhuizen voor de hoofdrol van Deloris van Cartier in de musical Sister Act. Op dagen dat Carolina niet speelt, zal Nurlaila als haar vaste vervangster de rol van de uitbundige Deloris vertolken. Afgelopen zaterdag is ze na wekenlang repeteren voor het eerst opgegaan. “De alternate positie is voor mij een prachtig cadeau. Want ook al besloot ik niet meer fulltime in een musical te staan, mijn passie hiervoor is nooit verdwenen. Na het zien van een try out was ik helemaal verkocht. Wat een heerlijke swingende feelgood musical! Het is natuurlijk fantastisch om naast mijn eigen projecten met regelmaat in zo'n prachtige musical te staan! Ik sta te trappelen om af en toe de 'habijt' te dragen van mijn lieve vriendin Carolina!"

Nurlaila Karim

Nurlaila was onder andere te zien als Dorothy in de musical The Wiz en speelde de rol van Fantine in Les Misérables. Ook was ze te zien in Miss Saigon, Fame De Musical, Rent en in Rocky Over The Rainbow. Voor haar rol in Rent won Nurlaila in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Nurlaila zong in Rockopera in Concert (Koninklijk Orkest van de Luchtmacht), het Musicalcafé (ShowBizCity), Dinnershow Of The Centuries en Dreams Live. Ook werkte zij mee aan Musicals In Concert 2, Musicals In Ahoy' 2004, Musicals In Ahoy' 2006 en aan de theatershows De Munk Live! en She Got Game 3.
Nurlaila's stem is regelmatig te horen in de bioscoop, op TV en radio, zoals in de tekenfilms van Tinkelbell, de populaire serie The Proud Family en de TV Kantine. In 2010 bracht zij in eigen beheer haar eerste kinder CD Wereldse Kinderliedjes uit, welke in 2012 in kinderboekversie, werd gekozen als één van de kerntitels van de Kinderboekenweek. Afgelopen januari heeft ze haar soloalbum Chameleon uitgebracht waarvoor ze momenteel het bijbehorende theaterprogramma schrijft.

Sister Act

De musical Sister Act van Joop van den Ende Theaterproducties en Whoopi Goldberg is gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris van Cartier is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste (Simone Kleinsma). Deloris helpt haar 'zusters' hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem. Een hilarisch, hemels en hartverwarmend verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van de wereld. Sister Act is exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.