Terug naar nieuws

Ricky Koole vanaf juni, naast Chantal Janzen, te zien als Rachel Hazes in Hij Gelooft in Mij

Gepubliceerd op 20-03-2013

Vanaf juni is actrice en zangeres Ricky Koole te zien in Hij Gelooft in Mij: de musical over het dramatische leven van André Hazes. Ricky neemt de rol van de echtgenote van André Hazes over van Hadewych Minis. Vanwege de twee eerder aangekondigde verlengingen van Hij Gelooft in Mij moest er gezocht worden naar een vervanger voor Minis, die alleen tijdens de oorspronkelijke speelperiode (tot en met eind mei 2013) bij de productie zou blijven. Martijn Fischer en Chantal Janzen spelen tot en met eind december in de meeste voorstellingen de hoofdrollen in Hij Gelooft in Mij.

Ricky Koole

Ricky Koole is actrice en zangeres. In 1995 studeerde zij af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in verschillende theatervoorstellingen en films. Koole maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht vijf cd’s uit, werd verschillende malen genomineerd voor een Gouden Kalf (voor haar rollen in Sonny Boy, Lek, De Jurk, Ochtendzwemmers en De Kersenpluk). Verder speelde Ricky ook hoofdrollen in verschillende televisieseries, waaronder Wilhelmina, Grijpstra en de Gier en één van de hoofdrollen in Verborgen Gebreken. Ze maakte samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen Harmonium, Laagland en Buitenstaanders. In april en mei zal Koole al een aantal keer opgaan als Rachel Hazes.

Hadewych Minis

Minis bracht onlangs haar eerste solo album uit en gaat hiermee op tournee door Nederland. Daarnaast gaat ze zich richten op verschillende theater, televisie- en filmprojecten.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.