Terug naar nieuws

Verlenging schrijfwedstrijd Talent voor Taal

Gepubliceerd op 09-10-2013

Vandaag is bekend geworden dat de inschrijving voor de schrijfwedstrijd Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! is verlengd tot 25 oktober. Door de verlenging van twee weken kunnen de scholieren ook in de herfstvakantie werken aan hun verhaal. De organisatie van de wedstrijd is in handen van de CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en Joop van den Ende Theaterproducties en heeft als thema 'Vriendschap', gebaseerd op de musical Sister Act. Inmiddels zijn er meer dan 1300 inzendingen binnen en is de eerste selectie van start gegaan.

Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! heeft als doel om jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in aanraking te laten komen met lezen, schrijven en verhalen vertellen, variërend van vmbo-ers tot gymnasiasten, van jongeren die moeite hebben met schrijven tot schrijvers in de dop. De jury bestaat dit jaar uit Bart Ongering (Meester Bart), auteur Özcan Akyol (bekend van zijn succesvolle debuutroman Eus) en actrice en presentatrice Lieke van Lexmond. Ambassadeurs van de wedstrijd zijn hoofdrolspelers uit Sister Act, Carolina Dijkhuizen en Simone Kleinsma.

Finale 27 november AFAS Circustheater Den Haag

De winnaars worden door de jury bekendgemaakt tijdens de grote finale op woensdagmiddag
27 november
in het AFAS Circustheater Den Haag. Twintig genomineerde scholieren worden hier met familie en vrienden voor uitgenodigd. Het programma bestaat uit een optreden uit Sister Act, een schrijfworkshop door Özcan Akyol en een voordracht van het verhaal door Simone Kleinsma. Pers en scholieren kunnen zich voor deze middag vanaf nu aanmelden via talentvoortaal@cpnb.nl.

Winnen

Naast dat de winnaars eeuwige roem vergaren, worden de winnende verhalen gepubliceerd in dagblad Metro, krijgen de winnaars € 100,- aan boekenbonnen en mogen zij met hun hele klas naar de musical Sister Act. De populaire website Scholieren.com leest mee en plaatst in de aanloop naar de uitreiking op 27 november enkele verhalen.

Voor meer informatie over de schrijfwedstrijd of interviewverzoeken:

De CPNB:
Persvoorlichter Peter Rosendaal, 020 626 4971 / 06 19 59 88 05 of p.rosendaal@cpnb.nl
Joop van den Ende Theaterproducties:
Senior Persvoorlichter Laura Bosch, 020-3052 286 of laura.bosch@stage-entertainment.nl

Beeldmateriaal voor bij persbericht. Beelden zijn rechtenvrij te gebruiken ovv Roy Beusker:
stage_2013-10-09-10-36-22.zip (ctrl+click to follow link)

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.