Terug naar nieuws

War Horse in 2014 naar Nederland

Gepubliceerd op 18-10-2013

Audities starten binnenkort

De bijzondere productie War Horse van het National Theatre of Great Britain won vele internationale prijzen en is in 2014 voor het eerst in Nederland te zien. Waar en wanneer War Horse in première gaat, wordt te zijner tijd bekend gemaakt. De audities starten binnenkort en hiervoor kan men zich vanaf vandaag aanmelden via de castingpagina.

War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey geconfisqueerd wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin ademende en galopperende levensgrote paarden tot leven worden gebracht op het toneel.

Sinds de première in Londen in 2007 is War Horse wereldwijd door meer dan drie miljoen theaterbezoekers gezien. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie won zes Tony Awards. Momenteel speelt de productie in Australië, is er een uitgebreide tour in Noord-Amerika en gaat in oktober van dit jaar een nieuwe productie van start in Berlijn. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.