Terug naar nieuws

16-jarige Vajèn op zoek naar talentvolle kinderen voor The Sound of Music

Gepubliceerd op 27-05-2014

Vajèn van den Bosch volgt samen met RTL presentatrice Keet! de kinderen die auditie doen voor de musical The Sound of Music. Het televisieprogramma Wie o Wie Zingt Do Re Mi zal vanaf 31 augustus te zien zijn op RTL Telekids. Ook het RTL4 programma Koffietijd zal regelmatig aandacht besteden aan deze zoektocht.

Voor de 16-jarige Vajèn van den Bosch is het de eerste keer dat ze een televisieprogramma mag presenteren.  In 2012 kreeg Vajèn nationale bekendheid door het RTL4 programma The Voice Kids. In dat eerste seizoen werd zij gecoacht door Marco Borsato en werd haar auditienummer The Climb op Youtube bijna driehonderdduizend keer bekeken. In de finale werd Vajèn tweede, maar kan zij inmiddels als enige finaliste nu al terugkijken op een fantastische carrière. Zo speelde zij in de Eftelingmusical Droomvlucht en was ze bijna een jaar lang te zien als de jonge prinses Fiona in de hitmusical Shrek.

Naast dat Vajèn van de Bosch op zoek gaat naar de kinderen voor de familie Von Trapp in The Sound of Music, speelt Vajèn zelf ook in de musical mee. Vanaf het najaar is zij te zien als Liesl, de oudste dochter van de kapitein. ‘Ik weet precies wat de kinderen te wachten staat als zij straks die felbegeerde rol krijgen,’ zegt Vajèn. ‘In 2008 heb ik ook auditie gedaan en mocht ik in de Sound of Music de rol van de kleine Martha spelen. Ik hoop ze daarom bij te kunnen staan.’
De belangstelling om in The Sound of Music mee te spelen, is overweldigend. Maar liefst 500 kinderen hebben zich aangemeld om auditie te doen. Van hen zijn er slechts 36 overgebleven.

Het is precies vijftig jaar geleden dat The Sound of Music voor het eerst te zien was. En na een halve eeuw keert de meest geliefde musical weer terug in de Nederlandse theaters. Met daarin hoofdrollen weggelegd voor onder andere Tony Neef, Maaike Widdershoven en Anouk Maas. Het wordt een voorstelling waarbij het publiek kan genieten van bekende nummers als ‘Edelweiss’, ‘Do-re-mi’ en ‘My Favourite Things’.

Het auditietraject wordt vanaf eind augustus uitgezonden bij RTL Telekids en bij Koffietijd

De musical The Sound of Music gaat in première op 23 november in Den Bosch.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.