Terug naar nieuws

Edwin Jonker speelt manager Curtis in de musical Dreamgirls

Gepubliceerd op 14-04-2014

 

Na Berget Lewis en Pearl Jozefzoon is er weer een nieuwe bekende naam bekend gemaakt voor de musical Dreamgirls. Edwin Jonker gaat de rol vervullen van Curtis, de manager van de meidenband. De rol die in de film uit 2006 werd vertolkt door Jamie Foxx. Edwin speelde eerder al in musicals als Miss Saigon, The Lion King, Billy Holiday en hij speelt op dit moment in de musical Sister Act.

Edwin: "Mijn lijf begint nu al te swingen als ik eraan denk. We zijn, denk ik, vooral gecast op onze stemmen. Het wordt een waanzinnige mix. Ik verheug me op werken met de meiden en dan vooral op samen zingen met het mooiste geluid van Nederland: Berget Lewis". Zij zingt het bekendste nummer uit de film: I'm telling you. Het mooiste van het proces van het maken van een musical noemt hij het creëren van de personnages. "We gaan vanaf augustus eerst lezen, dan zingen en dan spelen."

De musical is gebaseerd op het leven van The Supremes en hun platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross. Het gaat over de drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) uit de meidenband The Dreamettes. De autoverkoper Curtis Taylor ontmoet hen bij een talentenjacht en gaat aan de slag als hun manager. Dankzij hem krijgen ze de kans om achtergrondzangeressen te worden van plaatstelijke R&B ster Jimmy Early en daar begint hun succes. Als leadzangeres Effie door Curtis wordt vervangen door de aantrekkelijke Deena ontstaat er ruzie tussen de drie meiden. Voor deze musical is een samenwerkingsverband aangegaan met de 23 grootste regiotheaters van Nederland. De musical Dreamgirls is van september 2014 t/m februari 2015 te zien in de Nederlandse theaters

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.