Terug naar nieuws

Huiscateraar Beatrix Theater gaat klimaatneutraal cateren

Gepubliceerd op 30-09-2014

Grand Catering wil de meest duurzame partycateraar worden

Grand Catering, de huiscateraar van het Beatrix Theater Utrecht, wil de meest duurzame partycateraar worden, vanaf 1 oktober 2009 wordt daarom de gehele catering klimaatneutraal uitgevoerd.

Als een van de koplopers op duurzaamheidgebied en een van de initiatiefnemers van Duurzaam Gastvrij, dat zich ten doel stelt de gehele gastvrijheidsector te verduurzamen, wil en kan Grand Catering zo het verschil maken. En hoopt de partycateraar uit Nieuwegein dat goed voorbeeld doet volgen en net als hen ook andere partycateraars partner zullen worden van MVO Nederland.

Om een zo duurzaam mogelijke catering te kunnen beiden, wordt – waar mogelijk – al enkele jaren gewerkt met producten die worden geteeld met respect voor de seizoenen, vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen en een gegarandeerde herkomst hebben. Maar ook minder energieverbruik (andere kooktechnieken, spaarlampen, groene aggregaten), minimalisering van watergebruik en logistieke efficiëntie (één centrale keuken, één levering per partij en minimalisering van transportbewegingen) dragen bij aan de ambitie.
De partycateraar uit Nieuwegein realiseert zich dat volledige CO2-reductie niet mogelijk is.
Daarom wordt vanaf 1 oktober de resterende uitstoot gecompenseerd met hoogwaardige CO2 projecten van de Climate Neutral Group, waarmee Grand Catering haar opdrachtgevers klimaatneutrale catering biedt.

Bij alle bedrijfsbeslissingen streeft de cateraar uit Nieuwegein naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit; winst voor de organisatie, maar ook voor het milieu en de mensen binnen en buiten Grand Catering. De eigen expertise van producten, service en kwaliteit deelt zij daarnaast graag met haar opdrachtgevers. Maar ook met jonge talenten uit de wereld van het eten en drinken evenals leveranciers van bijzondere duurzame producten. Door van en met elkaar te leren, ervaringen te delen en werkelijk inzicht te krijgen, komen we een stap dichterbij een duurzame wereld. Grand Catering neemt graag de verantwoordelijkheid voor duurzaam en klimaatneutraal ondernemen. En hoopt hiermee anderen te inspireren zodat de vlam doorgegeven wordt.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.