Terug naar nieuws

Joop van den Ende opent op Zuidas

Gepubliceerd op 27-01-2014

Joop van den Ende Theaterproducties is verhuisd naar een nieuw kantoor op de Zuidas.

Joop van den Ende Theaterproducties is verhuisd naar een nieuw kantoor op de Zuidas, aan De Boelelaan 30 in Amsterdam. De grote winst is dat Stage Entertainment en Joop van den Ende Theaterproducties nu beschikken over vijf repetitiestudio’s in het eigen hoofdkantoor.
De verbouwing nam ruim een jaar in beslag, onder meer door de uitbreiding met een derde verdieping. De totale oppervlakte van het nieuwe kantoor is 5000m2.

Tijdens de feestelijke opening in het bijzijn van Joop en Janine van den Ende is vandaag bekend gemaakt dat de musical Billy Elliot een jaar eerder dan verwacht in seizoen 2014/2015 al zal worden geproduceerd. Nieuws is ook dat de musical From Sammy With Love over de wereldberoemde entertainer Sammy Davis Jr. dit najaar de eerste productie wordt in het theater op de begane grond van het nieuwe kantoor van Joop van den Ende’s internationale theateronderneming. Hiermee krijgt de Zuidas zijn eerste creatieve bedrijf waar theater wordt ontwikkeld èn voor een publiek van 200 bezoekers per avond wordt gespeeld.

Billy Elliot de Musical vervroegd naar Nederland
Afgelopen jaar startte Joop van den Ende Theaterproducties de zoektocht naar jong Nederlands en Vlaams talent dat de titelrol van Billy Elliot kan dragen. Sinds de Billy Elliot ‘sCOOL’ in het leven is geroepen tonen de jongens, die zijn ontdekt in de zoektocht naar Billy Elliot, over enorme toewijding en inzet te beschikken. De zoektocht is geslaagd, Nederland heeft voldoende talent voor deze artistieke productie. Op de ‘sCOOL’ zitten op dit moment meerdere kandidaten voor de rol van Billy Elliot zodat deze titel, die al zo lang hoog op de wensenlijst staat van Joop van den Ende Theaterproducties, zelfs een jaar eerder dan verwacht kan worden geproduceerd.

De muziek is van Elton John, script en de muziekteksten zijn geschreven door Lee Hall, de regie is van Stephen Daldry en de choreografie van Peter Darling. Het toneelbeeld is ontworpen door Ian MacNeil, uitvoerend producent is Julian Webber, kostuums zijn ontworpen door Nicky Gillibrand, licht is ontworpen door Rick Fisher en geluid door Paul Arditti. Muzikale leiding en arrangementen zijn verzorgd door Martin Koch. Billy Elliot wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions.

From Sammy With Love met Stanley Burleson en Freek Bartels

From Sammy With Love vertelt het verhaal van de wereldberoemde entertainer Sammy Davis Jr. bekend van onder andere ‘Mr Bojangles’ en ‘Candyman’. Het leven achter de legende, gezien door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. De show trekt parallellen tussen hun achtergrond en de erfenis van Davis Jr., in wiens huid ze tijdens de voorstelling beurtelings kruipen. Een meeslepende en swingende showbizzbiografie vol hitsongs en dans en tegelijk een onthutsend en ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie.

De Boelelaan
Het hoofdkantoor van Joop van den Ende Theaterproducties en Stage Entertainment is gevestigd aan De Boelelaan 30 in Amsterdam.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.