Terug naar nieuws

Nieuwe namen Benefiet Theater PePijn

Gepubliceerd op 25-08-2014

Louise Korthals en Pieter Derks zijn toegevoegd aan de line-up

Louise Korthals en Pieter Derks zijn als nieuwe namen toegevoegd aan de line up van Benefiet Theater PePijn. Youp van ‘t Hek heeft al eerder toegezegd mee te doen, naast Paul van Vliet, geestelijk vader van Theater PePijn en gastheer van de avond.

Benefiet in het AFAS Circustheater

Het is inmiddels een traditie: de Benefietavond voor Theater PePijn in het AFAS Circustheater. De afgelopen jaren is duidelijk geworden hoeveel artiesten, bezoekers en collega’s Theater PePijn een warm hart toedragen. Dit jaar wordt het Benefiet nog specialer, want het zal in teken staan van de viering van het 50-jarige bestaan van Theater PePijn. Samen met de bekendste en meest getalenteerde cabaretiers van Nederland wordt er deze avond teruggekeken op 50 bijzondere jaren en vooruit geblikt op een prachtige toekomst die voor dit theatertje in het verschiet ligt.

Theater PePijn

De opbrengst van de Benefietavond wordt gebruikt om Theater PePijn te laten zijn wat het is: een kweekvijver voor jong talent en een try-out podium voor de grote artiesten. Vrijwel alle cabaretiers en kleinkunstaars hebben in het kleine, intieme PePijn gestaan. Daarbij is het theater inmiddels uitgegroeid tot ontmoetingsplek voor cabaretiers en publiek waar ervaringen worden uitgewisseld en contacten worden gelegd. Het theater is het oudste en met recht bekendste en meest bespeelde cabarettheater van Nederland.
Artistiek gezien bruist het theater als nooit tevoren, maar om het theater ook financieel gezond te houden organiseren Stichting Theaters Diligentia & PePijn jaarlijks een benefietvoorstelling. Met de opbrengsten is het mogelijk om ook de komende generatie cabaretiers een inspirerende broedplaats te blijven bieden, een essentiële rol in het Nederlandse cabaret te blijven vervullen en cabaret en kleinkunst voor de stad Den Haag veilig te stellen. De opbrengsten uit het verleden hebben Theater PePijn de kans gegeven om het 50-jarige bestaan te behalen. Op naar de volgende 50 jaar!

8 december 2014, 20:00 uur

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.