Terug naar nieuws

Paard Joey uit voorstelling War Horse op bezoek in Heerlen

Gepubliceerd op 13-05-2014

Paard Joey uit theaterfenomeen War Horse bracht speciaal voor de seizoenspresentatie van Parkstad Limburg Theaters een bezoek aan Limburg. War Horse, de internationaal bekroonde theatervoorstelling met levensechte paarden is in Heerlen te zien van 1 tot en met 19 april 2015.

Het was de eerste keer dat Joey de provincie Limburg aandeed. Hij was aanwezig bij de uitreiking van het eerste exemplaar van de seizoensbrochure aan Bas Schoonderwoerd, directeur van Parkstad Limburg Theaters.
De Nederlandse productie van War Horse gaat op 14 juni in première tijdens het Holland Festival en is daarna te zien in zes grote theaters door heel Nederland.

War Horse

Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan vijf miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot Brittannië en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord-Amerika en in 2013 opende een productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen.

undefined
Fotocredits: Marcel van Hoorn

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.