Terug naar nieuws

Pearl Jozefzoon wordt tweede Dreamette in musical ‘Dreamgirls’

Gepubliceerd op 18-02-2014

 

Stage Entertainment Nederland maakt vandaag een nieuwe hoofdrol bekend van de musical Dreamgirls. Naast Berget Lewis gaat nu ook Pearl Jozefzoon onderdeel uitmaken van de meidengroep ‘The Dreamettes’. Pearl speelt de rol van Deena Jones, een rol die in de film wordt gespeeld door zangeres Beyoncé Knowles.

“Het is altijd mijn droom geweest om in Dreamgirls te spelen. Ik draaide vroeger de muziek van de Broadwayversie grijs”, aldus een enthousiaste Pearl Jozefzoon. “Daarnaast ben ik opgegroeid met Motown muziek, dus dat ik deze muziek straks iedere avond mag gaan zingen is in 1 woord geweldig!” Wie het trio compleet gaat maken en hoe de overige cast eruit gaat zien wordt binnenkort bekendgemaakt. De musical Dreamgirls is vanaf september 2014 te zien in de Nederlandse theaters.

Pearl Jozefzoon is al eerder te zien geweest in het theater, zo speelde ze in onder andere Jeans 18, Hairspray en Legally Blonde. Tijdens deze laatste musical deed Pearl ook mee aan de allereerste editie van The Voice of Holland. Haar deelname aan het televisieprogramma betekende haar doorbraak bij het grote publiek want Pearl bereikte, als protegé van team Nick & Simon, de finale. Uiteindelijk werd zij tweede en ging de winst naar Ben Saunders. Pearl Jozefzoon is uitgeroepen tot ‘Operaster van 2011’ na haar deelname aan het NCRV-programma Van popster tot operaster. Daarnaast heeft ze vier keer opgetreden in een uitverkocht Gelredome tijdens de succesvolle Symphonica in Rosso concerten van Nick & Simon in 2011. In februari 2013 verscheen haar eerste eigen album genaamd The Time is Now.

Dreamgirls

Dreamgirls is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen. Een aantal weken geleden is al bekend gemaakt dat Berget Lewis de rol van Effie gaat spelen in ‘Dreamgirls’. Voor de musical, die een ultiem Soul-feest moet gaan worden, is een samenwerkingsverband aangegaan met de 23 grootste regiotheaters van Nederland. De musical Dreamgirls is van september 2014 t/m februari 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.