Terug naar nieuws

Sensationele première Moeder, ik wil bij de Revue

Gepubliceerd op 21-09-2014

De leukste musical sinds tijden!

Zondag 21 september was het dan eindelijk zover. Bekend Nederland had zich opgedoft voor de grootse première van Moeder, Ik Wil Bij De Revue in het Beatrix Theater Utrecht. De oer-Hollandse musical met nummers van Frans Halsema, Gerard Cox en Wim Sonneveld die ons weer terug laat gaan naar de jaren ‘50. De show was een hit, de mensen lyrisch en de cast was geweldig. Het slotapplaus echode nog lang door in het theater. In Moeder, Ik Wil Bij De Revue is het gelukt om toen en nu samen te brengen, een unieke musical voor alle leeftijden.

Deze oer-Hollandse musical, vrolijk en ontroerend tegelijk, vertelt het verhaal van de zoon van de kolenboer Bob die verknocht raakt aan de revue. Na een bezoek aan de revue van broer en zus John en Riet Hogendoorn, die niet met en zonder elkaar kunnen, weet Bob het zeker: “Dat wil ik ook!”. Ondanks dat Bob’s vader er geen brood in ziet, helpen John en Riet het jonge talent zijn droom waar te maken. Verliefdheid, jaloezie, verdriet en humor worden in deze musical afgewisseld met de liedjes van toen (Wim Sonneveld, Gerard Cox, Frans Halsema) die worden gezongen door de sterren van nu Simone Kleinsma, Jon van Eerd, Terence van der Loo en Christanne de Bruijn. Het revolutionaire decor zorgt voor een geheel nieuwe theater dimensie. Al met al de perfecte ingrediënten voor een ongekend spectaculaire theaterervaring voor alle leeftijden!

Na het grote succes van de televisieserie kon een musical niet achterblijven. Vanaf heden is de musical exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Regie is in handen van Carline Brouwer en André Breedland schreef het script en de additionele liedteksten. De cast, het prachtige decor en de muziek laten oude tijden weer herleven, voor even zijn we weer terug in de jaren ’50.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.