Terug naar nieuws

Volgende Billy’s worden eind deze maand gekozen, kaartverkoop open tot mei 2015

Gepubliceerd op 11-12-2014

Zondag 30 november beleefde Billy Elliot zijn Nederlandse première, de musical werd lovend ontvangen door pers en publiek. Sinds de première zijn er meer dan 26.000 kaarten verkocht. Het is nu mogelijk om kaarten voor de voorstelling te boeken tot mei 2015. Eind december 2014 wordt de volgende cast Billy’s gekozen. Deze nieuwe jonge talenten zullen in de loop van 2015 de huidige 6 Billy’s: Carlos, Jillis, Roan, Stijn, Svenno en Tydo, opvolgen in de titelrol van Billy Elliot. De overige hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Pia Douwes, Carry Tefsen en Sylvia Alberts.

Verhaal Billy Elliot de Musical
De musical Billy Elliot vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000 en wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.