Terug naar nieuws

War Horse is partner van de Maand van de Geschiedenis

Gepubliceerd op 18-09-2014

Een verrassende samenwerking en tegelijkertijd ook niet: theaterfenomeen War Horse en de Maand van de Geschiedenis. Beide producties hebben duidelijke overeenkomsten: ze kijken terug in de tijd en een accent op de Eerste Wereldoorlog.

Het verhaal van War Horse speelt zich af tijdens deze oorlog, de Maand van de Geschiedenis vestigt met haar programmering aandacht op de herdenking ervan. Daarnaast sluit het thema van de maand van de Geschiedenis, Vriend en Vijand centraal, naadloos aan bij het verhaal van War Horse: Albert die zijn Joey, een paard, terug probeert te vinden in tijden van oorlog.

Puppetryworkshop

De Maand van de Geschiedenis wordt op 1 oktober feestelijk geopend met een festival op Huis Doorn in Doorn. Er is een gevarieerd programma waarbij bezoekers uitgedaagd en uitgenodigd worden mee te gaan op de ontdekkingstocht naar het verleden. De spelers van War Horse bieden die dag een puppetry workshop aan waarin bezoekers zelf kunnen ervaren hoe de levensechte paarden( zo prachtig en realistisch tot leven worden gewekt. Ook is er een Meet & Greet met de hoofdrolspeler uit War Horse: het paard Joey. Het complete programma is te vinden op maandvandegeschiedenis.nl/openingsfestival

Inleidingen over de Eerste Wereldoorlog

Tijdens de Maand van de Geschiedenis is War Horse te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Bij de voorstellingen op 18 oktober (avond), 19 oktober (middag en avond) en 22 oktober (avond) wordt een inleiding gegeven over de Eerste Wereldoorlog. kijk op www.warhorse.nl voor het speelschema en de inleidingen.

Maand van de Geschiedenis

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. In oktober 2014 vindt de elfde editie van de Maand van de Geschiedenis plaats met het thema Vriend & Vijand. Honderden musea, bibliotheken, archieven, erfgoedlocaties en andere culturele instellingen oraganiseren in Nederland activiteiten voor een breed publiek. Het Rijksmuseum organiseert de Nacht van de Geschiedenis op 18 oktober in het Rijksmuseum. De Maand en Nacht van de Geschiedenis worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds, partner en hoofdinvesteerder van beide evenementen.
maandvandegeschiedenis.nl/warhorse

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.