Terug naar nieuws

Beatrix Theater officieel inzamelingspunt oude muziekinstrumenten

Gepubliceerd op 22-01-2015

De Kinderen voor Kinderen-musical Waanzinnig Gedroomd is donderdag 22 januari een inzamelingsactie van oude muziekinstrumenten gestart in het Beatrix Theater. De inzamelingsactie ten behoeve van de projecten van Stichting Kinderen Maken Muziek werd officieel en feestelijk gelanceerd.

De familiemusical is in de voorjaarsvakantie drie keer te bewonderen in Utrecht. De ruim 30 theaters waar de musical Waanzinnig Gedroomd nog te zien is worden ook een officieel inzamelpunt van muziekinstrumenten die niet meer gebruikt worden. Moeder, Ik Wil Bij De Revue-hoofdrolspeler Terence van der Loo heeft samen met een groep Utrechtse scholieren de eerste instrumenten voor de actie ingeleverd.

De inzamelingsactie gebeurt in samenwerking met het Instrumentendepot Leerorkest, dat de instrumenten in zijn beheer krijgt, opknapt en uiteindelijk verspreidt onder de projecten van Kinderen Maken Muziek. Stichting Kinderen Maken Muziek is een project van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op voorspraak van Koningin Máxima. Het doel is dat kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Door ieder jaar (sociale) muziekonderwijs programma’s te steunen, leerden tot nu toe ruim 15.000 kinderen samen musiceren. Een groot probleem voor de projecten van Kinderen Maken Muziek en van vele andere muziekonderwijs programma’s is echter het te kort aan muziekinstrumenten.

Het landelijk Instrumentendepot Leerorkest is opgericht om leerorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijsprogramma’s in heel het land van muziekinstrumenten te voorzien. Hierdoor leren kinderen die normaal niet de weg naar muziekonderwijs vinden een instrument bespelen. Dit omdat het gewoonweg te duur is of niet gebruikelijk is bij hun thuis. De doelstelling is om in 2017 minimaal 5.000 muziekinstrumenten beschikbaar te hebben voor uitleen. Oprichter Marco de Souza: “Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om samen muziek te maken. Het Instrumentendepot Leerorkest wil dat mogelijk maken voor zoveel mogelijk kinderen in Nederland.”


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze shows en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.