Terug naar nieuws

Meer dan 100 tweelingen bezoeken de De Tweeling

Gepubliceerd op 19-11-2015

Vanavond bezoeken ruim 100 tweelingen de musical De Tweeling. In samenwerking met het Nederlands Tweelingen Register van de Vrije Universiteit in Amsterdam nodigde Stage Entertainment de tweelingen uit de omgeving Amsterdam uit om te komen kijken naar de aangrijpende voorstelling naar de bestseller van Tessa de Loo. Als de voorstelling volgend jaar een tour door Nederland maakt zullen er ook tweelingenavonden volgen voor tweelingen uit de rest van Nederland.

 
Nederlands Tweelingen Register
Het Nederlands Tweelingen Register doet sinds 1987 onderzoek naar geestelijke en lichamelijke gezondheid bij tweelingfamilies. Het doel van het Register is het in kaart brengen van de erfelijke aanleg bij groei, ontwikkeling, persoonlijkheid, gedrag en ziekte. Voor veel menselijke eigenschappen geldt dat tweelingen niet anders zijn dan eenlingen, maar uniek is dat met behulp van meerlingen nagegaan kan worden in welke mate verschillen tussen personen toegeschreven moeten worden aan erfelijke en aan omgevingsfactoren.

Fotocredit: Roy Beusker  

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.