Terug naar nieuws

Musicaldebuut voor Romy Monteiro in musical The Bodyguard

Gepubliceerd op 08-05-2015

Romy Monteiro maakt in september 2015 haar musicaldebuut in de musical The Bodyguard als Rachel Marron. De musical is gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner in de hoofdrollen. De 22-jarige Romy gaat in haar rol als Rachel Marron vele hits van Whitney Houston zingen waaronder een van de grootste wereldhits ‘I Will Always Love You’. De musical The Bodyguard is vanaf september exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De première is op zondag 27 september.  Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland:Vanaf het eerste moment dat Romy auditie bij ons deed verraste ze ons met haar talent. Het is niet eenvoudig om recht te doen aan Whitney Houston maar wij zijn er van overtuigd dat zij het kan.”

Romy Monteiro
“Ik ben zo vereerd en blij dat ik de rol van Rachel Marron mag gaan spelen. De muziek van Whitney Houston is heel speciaal voor mij. Mijn moeder, Antje Monteiro, zong vroeger altijd al de nummers van Whitney Houston, ik ben er dus echt mee opgegroeid. Nu mag ik straks in het theater deze prachtige muziek zingen.” aldus Romy. Romy maakte bij het grote publiek haar debuut als zangeres door de deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland. Tijdens de blind audition overtuigde ze de jury met haar versie van ‘I Will Always Love You’. 

The Bodyguard
De musical The Bodyguard, naar de gelijknamige film uit 1992, ging op 5 december 2012 in het Adelphi Theatre in première op West End. Momenteel tourt de musical door Engeland. De musical werd genomineerd voor maar liefst vier Laurence Olivier Awards en won de WhatOnStage Award voor Best New Musical. Van het soundtrackalbum zijn wereldwijd meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht. Whitney Houstons versie van ‘I Will Always Love You’, oorspronkelijk gezongen door Dolly Parton, is een van de meest succesvolle coverversies van een nummer aller tijden.

Verhaal The Bodyguard

Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, wordt door popster Rachel Marron ingehuurd als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging?


BESTEL KAARTEN VOOR THE BODYGUARD


Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.