Terug naar nieuws

Nieuwe show Gerrie van der Klei ter ere van haar zeventigste verjaardag

Gepubliceerd op 24-02-2015

Spelen met Klei vanaf half mei te zien in theater M-Lab

Gisteravond is tijdens haar verjaardagsfeest, in aanwezigheid van familie en vrienden, bekend gemaakt dat Gerrie van der Klei een personality show gaat brengen, geproduceerd door Stage Entertainment Nederland. Met haar zeventig lentes jong staat de vedette aan het eind van dit theaterseizoen met haar autobiografische show ‘Spelen met Klei’ in theater M-Lab.

In Spelen met Klei omringt Van der Klei zich met jong talent dat met haar mag “spelen” en neemt ze het publiek mee naar haar verleden. Zo vormde ze, in de jaren zeventig, samen met haar zus Dorine het duo ‘de Sissies’. Ook maakte ze als zangeres met de ‘Boy Edgar’s Big Band’ een tournee door de VS en trad ze zelfs op in de Carnegie Hall in New York met onder andere de legendarische Duke Ellington. Naast haar buitenlandse successen kent het Nederlandse publiek haar van haar rollen in musicals als Foxtrot, Ping Ping, 42nd Street, My Fair Lady, La Cage Aux Folles enAnnie. Bovendien wordt ze geroemd om haar doorleefde uitvoeringen van de liederen van Bertolt Brecht en haar unieke optredens in cabaretprogramma’s als Purper en Alle Laadjes Open met onder andere Conny Stuart.

 
Van der Klei biedt in Spelen met Klei jonge en talentvolle studenten, van diverse theater- en musicalopleidingen, de kans om naast haar te stralen en laat hen tegelijk zien waarom zij al meer dan vijftig jaar in het vak zit. Op een manier zoals we van haar kennen: met de nodige zelfspot, eerlijkheid en liefde. Tijdens dit bijzondere project buigen de leergierige studenten ongemerkt en spelenderwijs de show om in een heuse masterclass.
De try-outs vinden plaats van 18 t/m 21 mei en op 23 juni. De voorstellingen zijn op 24, 26, 28 t/m 31 juni en 1 juli. Kaarten zijn te verkrijgen via het M-Lab. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.