Terug naar nieuws

Op weg naar Grease 1: Tommie aan de kapstok

Gepubliceerd op 07-09-2015

De première van de musical Grease (Stage Entertainment Nederland) is over zes dagen. Metro telt met vijf acteurs tot hun grote (zon)dag 13 september af. Vandaag: Tommie Christiaan (High School Musical, Zorro). Hij speelt de stoere Kenickie, de beste vriend van hoofdrolfiguur Danny Zuko.

Klein hartje

Wie is Kenickie?
Beetje fout, maar eigenlijk helemaal niet zo’n slechte man. Hij heeft een masker, is onzeker, heeft een klein hartje en thuis problemen gehad. Uiteindelijk maakt hij goede keuzes. Het stoere is het gemakkelijkst om te spelen. Zij onzekerheid terwijl hij om zich heen loopt te schreeuwen is voor mij als acteur interessanter.

Wanneer kwam je in aanraking met Grease?
Door de film, te gek. Wanneer weet ik niet, maar ik was jong.

Was is voor jou dé Grease-scene?
De transformatie van Sandy (Vajѐn van den Bosch, red.) is een heftig moment. Van mijn eigen rol als Kenickie denkt dat hij Rizzo zwanger heeft gemaakt en er voor kiest om haar te steunen.

En hét Grease-nummer?
Greased Lightning natuurlijk! Die mag ik zelf zingen, met Tim Douwsma.

1 meter 44

De stoere gast op de middelbare school of de gewone, keurige studiebol?
De eerste twee jaar werd ik letterlijk aan de kapstok opgehangen; ik was maar 1 meter 44 in de brugklas. Daarna begon ik van me af te bijten en kreeg ik toch een beetje respect.

Tommie Christiaan in de tv-zoektocht naar de hoofdrol voor de musical Zorro. Hij won.

 home

Tekst: Erik Jonk
Bron: Metro 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.