Terug naar nieuws

Op weg naar Grease 3: Martijns videoband

Gepubliceerd op 09-09-2015

De première van de musical Grease (Stage Entertainment Nederland) is over vier dagen. Metro telt met vijf acteurs tot hun grote (zon)dag af. Vandaag: Martijn Vogel (The Sound of Music, Jersey Boys) Hij speelt Doody, de jonge gast binnen de leren jassen-groep de T-Birds.

Wie is Doody?

Een van de beste vrienden van Danny Zuko. Hij is een beetje naïef, de jongste hond van het stel. Doody kijkt heel erg op tegen Danny (Tim Douwsma, red.).

VIDEOBAND

Wanneer kwam je in aanraking met Grease?

Toen ik een jaar of tien was kocht ik rond de Sinterklaas-periode de videoband in een exclusief hoesje bij de Free Record Shop, die heb ik die avond in m'n eigen schoen gestopt. Ik heb 'm helemaal grijs gedraaid en zag jaren later ook de musical met Jim Bakkum en Bettina Holwerda. Ook te gek!

Was is voor jou dé Grease-scene?

De opkomst en het intro van Summer Nights. Toen ik die voor de repetitieperiode terugzag, kreeg ik heel veel zin om te beginnen. Daarna heb ik een leuk solonummer, dus dat is voor mij een mooi gedeelte.

En hét Grease-nummer?

Dan moet ik wel Those Magic Changes zeggen, mijn solonummer. Maar die eindigt gelijk met het nummer Grease.

IEDEREEN GELIJK

De stoere gast op de middelbare school of de gewone, keurige studiebol?

Ik zat op een speciale school, de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Iedereen had daar dezelfde interesses, namelijk muziek en theater maken dus iedereen was er gelijk.

Martijn Vogel in actie in de musical Jersey Boys:  home

Tekst: Erik Jonk
Bron: Metro 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.