Terug naar nieuws

Op weg naar Grease, deel 2: René de hardrocker

Gepubliceerd op 08-09-2015

De première van de musical Grease (Stage Entertainment Nederland) is over vijf dagen. Metro telt met vijf acteurs tot hun grote (zon)dag af. Vandaag: René van Kooten (Les Misérables, Jersey Boys). Hij speelt DJ Vince Fontaine.


SMOEZELIG TYPE

Wie is Vince Fontaine?

Een van de ouderen, een beetje smoezelig type. Zo eentje met een goede smile, maar die best fout is. Hij komt op zijn oude middelbare school terug. Voor mij is dat herkenbaar, want dat doe ik zelf ook vaak.

Wanneer kwam je in aanraking met Grease?

De film met John Travolta. Ik had het singletje van Sandy, Hopelessly Devoted to You, als kind van een jaar of 6, 7. Mijn oudere zussen waren helemaal fan. Later speelde ik in bands die lekkere muziek ook.

Was is voor jou dé Grease-scene?

De hele Grease Lightningscene, met dat geweldige nummer en die gasten die helemaal los gaan op de auto. Helaas zit ik er zelf niet in, maar Tommie Christiaan doet het fantastisch.

En hét Grease-nummer?

Ehm… You’re The One That I Want vind ik misschien net iets te platgetreden, dus dan toch weer Greased Lightning. In de band kende ik de tekst ervan niet. Dan zong ik het eerste couplet drie keer, geloof ik.

LANG HAAR EN PUISTEN

De stoere gast op de middelbare school of de gewone, keurige studiebol?

Beide niet. Ik was de alternatieve hardrocker met lang haar en puisten. Ik was nooit zo van de groepjes.

Van Kooten in zijn rol als Jezus in tv-spektakel The Passion: home

Tekst: Erik Jonk
Bron: Metro 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.