Terug naar nieuws

René van Kooten pakt rol in Grease

Gepubliceerd op 26-03-2015

René van Kooten zal in de nieuwe versie van de musical Grease de rol van Vince Fontaine spelen. Dit maakt producent Stage Entertainment Nederland vandaag bekend. Eerder werd bekend dat Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch de rollen van Danny en Sandy spelen. Vince is een aantrekkelijke DJ die o.a. alle studenten van Rydell aanspoort om mee te doen met een danswedstrijd. René: “De muziek van Grease staat in ieders muzikale geheugen gegrift. Ik verheug me erop om met deze verfrissende cast, die voor mij zo bekend is, een swingende voorstelling te maken!”. Vanaf september is de musical te zien in de 20 grootste theaters van Nederland.

Over René van Kooten 

René was eerder te zien in o.a. Hair, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer? en recent de Jersey Boys. Voor zijn rol in Les Misérables (2008/2009) ontving hij een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. In 2013 speelde René de rol van Jezus in ‘The Passion’. Op dit moment staat hij op de planken in de musical ‘Onder de Groene Hemel’. Naast zijn werk in het theater is hij ook zanger/gitarist van de band Shifting Daylight.

Grease: een van de meest succesvolle films aller tijden

De film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen geldt als één van de meest succesvolle films aller tijden en leverde vele hits op als ‘You’re The One That I Want’, ‘Greased Lightning’ en ‘Hopelessly Devoted To You’. De regie van de musical is in handen van Martin Michel.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze shows en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.