Terug naar nieuws

The Sound of Music wegens groot succes drie maanden op zomertour

Gepubliceerd op 31-03-2015

Tournee langs tien grote theaters en vier weken te zien in Koninklijk Theater Carré

The Sound of Music is deze zomer nog drie maanden langer te zien in verschillende theaters door heel Nederland. Een geheel nieuwe versie van deze musicalklassieker ging in november 2014 in première en werd lovend ontvangen door pers en publiek. Deze week wordt de 150.000e bezoeker verwacht. De voorstelling wordt wegens succes de hele zomer verlengd met een speciale zomertour.

De succesreprise zal touren langs tien grote theaters door Nederland: Enschede, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven, Den Bosch, Rotterdam, Heerlen, Breda, met als afsluiter de hele maand augustus in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Maria (Anouk Maas) en de kinderen Von Trapp kwamen vandaag speciaal naar Carré, om vast een kijkje te nemen in het theater en om de aftrap van de zomertour te vieren.

Film kwam 50 jaar geleden uit

Het is precies 50 jaar geleden dat de film The Sound of Music uitkwam met Julie Andrews in de hoofdrol. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken The Sound of Music tot een klassieker. The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien.

The Sound of Music, nu in de Nederlandse theaters met in de hoofdrollen o.a. Tony Neef, Anouk Maas, Maaike Widdershoven, Ad Knippels en Cindy Bell.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze shows en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.