Terug naar nieuws

Tim Douwsma maakt musicaldebuut in Grease

Gepubliceerd op 13-03-2015

Tim Douwsma (27) speelt komend theaterseizoen de hoofdrol van Danny Zuko in Grease. Tim werd enkele jaren geleden bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘So You Wannabe a Popstar’ en daarna kende zijn carrière een stijgende lijn. Tim: “Ik krijg ontzettende kriebels als ik aan Grease denk en vind het te gek dat ik Danny mag spelen. Alle nummers van Grease staan in mijn Spotify lijst en ik kan ze al dromen!”. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Tien jaar geleden ontdekten wij Jim Bakkum voor de rol en nu is Tim dé perfecte Danny, dat was voor mij snel duidelijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een weergaloos debuut zal maken”. De film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen geldt als één van de meest succesvolle films aller tijden en leverde vele hits op als ‘You’re The One That I Want’, ‘Greased Lightning’ en ‘Hopelessly Devoted To You’. Vanaf september is de musical in een geheel nieuwe versie te zien in een groot aantal theaters in heel Nederland. De regie is in handen van Martin Michel, de muzikale supervisie ligt bij Ad van Dijk. 

Over Tim

Tim bracht meerdere singles uit zoals ‘Wil Je Bij Me Blijven Slapen’ en ‘Je Bent De Hemel’. Ook maakte hij samen met Monique Smit een album en speelde hij een rol in de film ‘De Hel van ‘63’. Hij presenteerde meerdere televisieprogramma’s waaronder Karaoke Kids op Z@pp en AVRO Junior Dance. In 2014 viel Tim internationaal op bij vele miljoenen TV kijkers toen hij tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival de eer had namens Nederland de punten te mogen bekendmaken. Medio juli verschijnt eveneens een nieuwe solo single van zijn hand.

Grease

Grease vertelt het verhaal over Danny en Sandy die samen een romantische zomer hebben beleefd. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar blijken ze tot hun verbazing bij elkaar in de klas te zitten. De stoere Danny schaamt zich voor zijn vrienden, de T-Birds, en ziet Sandy niet meer staan. Daarop besluit zij lid te worden van de stoere Pink Ladies. Danny moet kiezen tussen zijn maten en zijn voormalige liefje. met onderlinge rivaliteit en teleurstelling tot gevolg. Een grote danswedstrijd brengt de twee weer samen op de dansvloer. Even later verandert Sandy op een manier die niemand had kunnen vermoeden.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze shows en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.