Terug naar nieuws

William Spaaij maakt debuut in Sonneveld in DeLaMar

Gepubliceerd op 18-03-2015

William Spaaij maakt vrijdag 20 maart zijn debuut in Sonneveld in DeLaMar. Als vaste vervanger van Freek Bartels, is hij voor het eerst te zien in de rol van Friso Wiegersma.
 
Voor William’s rol van Boudewijn in De Kleine Blonde Dood ontving William begin januari een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie. Dit was zijn derde Musical Award. William Spaaij speelde diverse rollen in producties als Crazy for YouGrease, Fame, Piaf en Footloose. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rollen als schoorsteenveger Bert in Mary Poppins, zijn vertolking als jonge Ramses Shaffy in Ramses en als de groene oger Shrek in Shrek. In 2013 produceerde William, met de Filmband, zijn eerste speelfilm 30 Milligram die tijdens het Nederlands Film Festival in première ging.
 
Wim Sonneveld en het DeLaMar zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Nadat het theater in 1950 in geldnood kwam, nam Wim Sonneveld met twee compagnons de dagelijkse leiding op zich. Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Natuurlijk zullen ook de bekende nummers als Het Dorp, Haal het doek maar op en Aan de Amsterdamse grachten niet ontbreken. 
 
Sonneveld in DeLaMar is nog tot en met 26 april 2015 te zien in het gelijknamige theater in Amsterdam.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze shows en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.