Terug naar nieuws

Ciske de Rat start repetities in het theater

Gepubliceerd op 26-10-2016

De cast van de nieuwe musical Ciske de Rat is begonnen aan de repetities in het theater. De cast gaf pers en genodigden vanmiddag in Theater aan de Schie in Schiedam alvast een eerste indruk van de musical, die vanaf 5 november te zien is in de Nederlandse theaters. “De afgelopen vier weken is door de cast en het creatieve team hard gewerkt in onze repetitiestudio’s in Amsterdam. Nu gaan de repetities verder in het theater. Ciske de Rat is en blijft zo’n mooi, ontroerend en oer-Hollands verhaal. Juist in deze tijd waarin er terecht veel aandacht is voor het vergeten kind, is het verhaal van Ciske belangrijk om te vertellen. Voor de allerlaatste keer met de originele Ciske, Danny de Munk, in de rol van de volwassen Cis de Man”, aldus producent Albert Verlinde. Ciske de Rat - de Musical gaat op zondag 20 november in première in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. 

Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man (Danny de Munk) verteld. Andere rollen worden gespeeld door onder anderen Brigitte Nijman (Tante Jans), Bas Keijzer (Vader Vrijmoeth), Ellen Evers (Moeder Vrijmoeth), Ad Knippels (Meester Bruijs) en Boris van der Ham (Kinderinspecteur Muysken).

Ciske de Rat - de Musical is vanaf november vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland.

Fotocredit: Roy Beusker

 

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.