Terug naar nieuws

Dit is de cast van Ciske de Rat – de Musical

Gepubliceerd op 25-05-2016

Vanmiddag is in Amsterdam de cast van Ciske de Rat – de Musical gepresenteerd. Naast Danny de Munk, Brigitte Nijman en Ellen Evers spelen ook Ad Knippels (Meester Bruijs) en Bas Keijzer (Vader Vrijmoeth) rollen in de voorstelling. Dat maakte producent Albert Verlinde vanmiddag bekend. Ook Sophie Veldhuizen, Boris van der Ham, Ger Otte, Raymond Kurvers en Job Bovelander zijn vanaf november te zien in de oer-Hollandse musical.

Ciske de Rat – de Musical
Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt, naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man verteld.


Ciske de Rat
is een originele Nederlandse musical. De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens, eerder verantwoordelijk voor de oorspronkelijke productie, ontwikkelt een geheel nieuwe regie. Voor de eveneens nieuwe choreografie tekent Daan Wijnands.


Ciske de Rat – de Musical
gaat op 20 november in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar de voorstelling vier maanden te zien is. Aansluitend maakt de musical een tournee langs de grotere theaters in Nederland. Meer informatie: www.ciskederat.nl

Fotografie: Roy Beusker

 

undefined

undefined

undefined

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.