Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

Ad Knippels

In musicals en muziektheatervoorstellingen heeft hij grote rollen gespeeld in onder andere Ciske de Rat, MAMMA MIA!, Grand Hotel, Love Story en Amandla! Mandela. In de succesvolle klassieker The Sound of Music vertolkte hij de hoofdrol van kapitein Von Trapp.

Ad studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool in 1997.

In de jaren daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig acteur. Hij speelde rollen in klassieke stukken als Midzomernachtsdroom (RO-theater), Gijsbrecht van Aemstel (Het Toneelt Speelt) en Karakter (Hummelinck Stuurman), in nieuw geschreven stukken als Zullen we het liefde noemen, Goedbloed en Het Vierde Rijk van Peer Wittenbols voor Oostpool, en hij was 10 zomers lang te zien in de grote spektakelvoorstellingen in het openluchttheater van Het Amsterdamse Bos, waaronder Wat u wilt (Shakespeare), De Kaukaksiche Krijtkring (Brecht), de titelrol in Ivanov (Tsjechov) en Don Q (Jeroen van den Berg).

In musicals en muziektheatervoorstellingen heeft hij grote rollen gespeeld in o.a. Ciske de Rat, Mamma Mia, Grand Hotel, Love Story, en Amandla! Mandela. In de succesvolle klassieker The Sound of Music vertolkte hij de hoofdrol van Kapitein von Trapp.

In 2011 ontving Ad de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Spring Awakening.

Ook op televisie is Ad regelmatig te zien. In series als Baantjer, Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam, Dokter Tinus, Moordvrouw, A’dam-E.V.A. , La Famiglia, en de ziekenhuisserie CMC.

Op het witte doek was hij te zien in films als Lepel, Alles Is Liefde, De Storm, Lek, Lucia de B., De Helleveeg, Knielen Op Een Bed Violen en Riphagen.

Recentelijk was Ad op televisie te zien als rechercheur in de populaire dramaserie Klem, op het toneel als Meester Bruis in de grote familiemusical Ciske de Rat, als Harold in de musical The Full Monty en als Dick in de prachtige musical The Bridges of Madison County.

In de zomer van 2019 speelde hij in de Stadsschouwburg Amsterdam de vader, Bruce, in het aangrijpende Fun Home.