Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

Antje Monteiro

Antje startte haar carrière in de theaterproductie Jeans en toerde daarmee 2 jaar langs de theaters. 

Theater

Antje startte haar carrière in de theaterproductie Jeans en toerde daarmee 2 jaar langs de theaters. Speelde Amneris in Aida en werd daarvoor genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in 2002. Stond onder live-begeleiding  van het Metropole orkest samen met diverse andere topvocalisten in de grotere theaters in Nederland met de Bernstein concerten. Was te zien in de kindermusical Sesamstraat Live (Juf Jenny), Musicals In Ahoy (14 x) en Cats. Speelde een hoofdrol in de komische musical Crazy Shopping welke in Theater Carré in première ging. Antje speelde daarnaast de rol van Killer Queen in de productie We Will Rock You. Afgelopen drie seizoenen was Antje te zien in de producties Opvliegers  1, Opvliegers 2 en Opvliegers 3 waar zij de hoofdrol van Lydia vertolkt.

Televisie

Presenteerde het succesvolle muziekprogramma KRO’s Het Gevoel Van… Reisde langs de Nederlands theaters met de theatertour KRO’s Het Gevoel Van…In Concert.

Presenteerde Tros ‘Concert by the Sea’ en had een eigen docusoap 100% Antje op RTV UtrechtIn 2014 presenteerde Antje de Buma NL Awards.

Muziek

Heeft een eigen Nederlandstalig album, 100 % Antje, wat in 2009 is uitgekomen en waarvan drie singles in de single top 20 zijn beland. In 2017 tekende Antje een album contract bij platenlabel Dino Music, in 2018 zal haar tweede solo album uitkomen.

Overig

Naast zingen en presenteren heeft Antje een eigen bedrijf, Ram Entertainment. Antje bedenkt, verkoopt en produceert Tv formats.  O.a. de Documentaire 100% Antje voor RTV Utrechten de RTL4 hit Gypsy Girls. In 2018 heeft Ram Entertainment i.s.m. KPN en Ziggo  een nieuw platform geproduceerd genaamd  Fit at Home.