Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieter Troubleyn

Dieter Troubleyn is initieel Radio DJ, maar wist door zijn veelzijdigheid een bijzonder rijke carrière uit te bouwen in België en Nederland.

Carrière

Dieter Troubleyn is initieel Radio DJ, maar wist door zijn veelzijdigheid een bijzonder rijke carrière uit te bouwen in België en Nederland.

In de jaren 90 werkte hij 8 jaar voor het Vlaamse Radio 2, maakte solo-platen, zong als frontman van z’n Soapband, was ghostsinger voor Praga Khan (Mortal Kombat soundtrack) en schreef hits voor tal van Vlaamse artiesten. De echte Belgische bekendheid kreeg hij echter door de soap ‘Familie’.

Begin 2000 verbreedt Dieter z’n horizon. Na de musical BEN richt hij zijn pijlen op Nederland. In de BNN serie COSTA vertolkt hij het enfant terrible ‘Stuart’ en in de politieserie ‘Spangen’ speelt hij 2 seizoenen aan de zijde van Linda De Mol. In 2005 haalt hij de hoofdrol binnen voor het succesvolle Jesus Christ Superstar van Joop van den Ende produkties. Er volgen méér series in Nederland zoals Rozengeur & Wodkalime, Julia’s Tango en ‘Onderweg naar Morgen’.  Aansluitend is er wederom musical wanneer hij ‘Enjolras’ speelt in Les Misérables (Luxor en Carré 2008 - 2009) en als ‘De Dood’ in Elisabeth (Musichall). Tussendoor krijgt de radiomicrobe ook weer z’n forum. Dieter werkt achtereenvolgens een paar jaar voor het Amerikaanse Be One en voor Nostalgie Vlaanderen. Dan volgt een periode van heel veel studiowerk. Als stem-acteur tekent hij voor tal van stemmen bij Ketnet, VTM Kzoom en Disneychannel.

Maar op zijn hoofdrollen in de bioscoopfilms Planes, Madagascar, Zootropolis, Alvin & the Chipmunks, Rango en Beauty & the Beast (Gaston) mag hij meer dan trots zijn. Ook in het Belgische arena-spektakel Beauty & the Beast kruipt hij in de huid van die Gaston en ontpopt hij zich als een volbloed bariton. De voorbije 2 jaar tourde Dieter met z’n Diamondsongs & Seagulls langs Hafabra orkesten in Belgie en Nederland. En met een mini-omweg langs ‘Walking with Dinosaurs’ volgt er nu een heerlijk feestjaar met de aanstekelijke muziek uit zijn kindertijd: Mamma Mia!