Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerrie van der Klei

Gerrie vertolkte vele rollen in musicals als Sonneveld, Annie en My Fair Lady en trad met de vermaarde Boy Edgar en zijn Big Band op als jazz zangeres overal ter wereld.

Theater
Trad met de vermaarde Boy Edgar en zijn Big Band op als jazz zangeres overal ter wereld. Speelde hoofdrollen in musicals als Foxtrot, De zoon Van Louis Davids, Ping Ping, Viktor/Viktoria, You’re The Top, 42nd Street, Sonneveld, Nonsens, My Fair Lady, La Cage aux Folles en Annie. Andere theatersuccessen: Alle Laatjes Open, Als Er Liefde Bestaat, De Nelson Revue in Nederland en Duitsland, Musical de Cursus en Purper sinds 1980. Hoofdrollen in toneelstukken: Torch Song Trilogy , Noël Coward’s Later Is Te Laat, Jane Eyre, Phython, En nu Wij en Vrouwen van Later. In 2013 – 2014 speelde ze in Purper Ladies in 2013 – 2014. Solovoorstellingen o.a. Op Doorreis, Oh, Lady Be Good en de laatste van 2014 Spelen met Klei.
In seizoen 2017 – 2018 deelde ze samen met Sjoukje Hooymaayer de rol van Mrs. Higgings in My Fair Lady.

Televisie/Film
Vertolkte vele gastrollen in diverse televisieseries en speelfilms, waaronder een belangrijke rol in de hitserie Moeder, ik wil bij de Revue.

Overig
Was docente aan de Kleinkunst Academie en het Rotterdams Conservatorium. Geeft workshops en Masterclasses en regelmatig jazz concerten.

Nominaties/Prijzen
Nominatie John Kraaijkamp Musical Awards 2001 voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor 42nd Street. Publieksprijs Beste Solo Programma 1984 voor theatershow Op Doorrreis. Edisons voor de albums met Boy Edgar en You’re The Top.

Presenteerde onlangs haar nieuwe cd Lovers & Friends, die bijzonder goed werd ontvangen.