Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

Nurlaila Karim

Nurlaila begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in de musicalwereld. In 2007 bemachtigde zij de hoofdrol van Dorothy in de hitmusical The Wiz, die tot publiekslieveling werd verkozen.

Theater

Nurlaila begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in de musicalwereld. In 2007 bemachtigde zij de hoofdrol van Dorothy in de hitmusical The Wiz, die tot publiekslieveling werd verkozen. Eerder speelde zij al hoofdrollen in de musicals FameMiss Saigon en Rent, waarvoor zij een Musical Award ontving. Vanaf april 2008 stond Nurlaila in de musicalklassieker Les Misérables, waarin ze de rol van Fantine vertolkte. In 2013 releasde ze haar soloalbum Chameleon, een mix van soul, funk, jazz en musical. In 2014 vertolkte Nurlaila als alternate van Carolina Dijkhuizen de rol van Deloris van Cartier in de swingende hitmusical Sister Act. In 2015 maakte Nurlaila een droom waar met haar eigen show Fourtina, a tribute to the legend of rock Tina Turner, waarmee ze in 48 theaters zorgde voor een waar muzikaal spektakel. Nurlaila was in theaterseizoen 2016/2017 te zien als Nicki Marron in de musical The Bodyguard. Vorig jaar speelde zij de rol van Gloria Fajardo in de musical On Your Feet!.

Overig

Nurlaila heeft veel jingles ingezongen voor onder andere Sky Radio en Q-Music. Daarnaast heeft ze TV-commercials ingesproken en was zij de vaste stem van de Primera commercials. Heeft het kinderboek Een wereld vol liedjes uitgegeven met kinderliedjes uit alle windstreken.

Nurlaila werkt als coach met diverse artiesten met haar eigen methode S&NAP Singing & Neuro Associative Performance. Hierbij coacht zij mensen met podiumvrees of artiesten die niet echt weten welke kant ze op willen. Daarnaast is zij momenteel bezig met het opzetten van haar eigen praktijk voor het begeleiden van artiesten in het creëren van nieuwe shows en acts.