Overslaan en naar de inhoud gaan
Volg

Saskia Schäfer

Speelde de rol van La Commodia in Beauty and the Beast, zowel in het Circustheater in Scheveningen als in Flander’s Expo te Gent. Daarvoor was ze te zien in The Sound of Music (cover Moeder Overste), Sister Act (cover Maria Patricia), de kindervoorstelling Rupsje, Evita (moeder Duarte), de operette La Vie Parisienne, Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey) en Rex.

Opleiding
Saskia studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar voor zang (pop/jazz) en volgde de musicalopleiding.

Theater/televisie/film

Speelde de rol van La Commodia in Beauty and the Beast, zowel in het Circustheater in Scheveningen als in Flander’s Expo te Gent. Daarvoor was ze te zien in The Sound of Music (cover Moeder Overste), Sister Act (cover Maria Patricia), de kindervoorstelling Rupsje, Evita (moeder Duarte), de operette La Vie Parisienne, Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey) en Rex. In Stuttgart speelde ze als cover Ludovika/Frau Wolf mee in Elisabeth.

Ze was als leadzangeres te zien in de Europese tournee van Holiday On Ice - In Concert en in meerdere popbands in binnen- en buitenland, waaronder de Leidse Scratchdagen en Fête de la Musique in Genève. Ook zong ze als achtergrondzangeres bij Helmut Lotti tijdens zijn Comeback Tour en Soul Classics in Concert.

Speelde mee in de korte film Detector en in verschillende commercials.

Overig

Ze is als zangeres te horen op de cd DO (VAN) RE MI FA SOL van Najib Amhali in het nummer Laat je gaan.

Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als zangcoach.