Overslaan en naar de inhoud gaan

Shana Pieters

Tijdens haar opleiding liep ze stage in Evita en Rapunzel bij Music Hall. In de zomer van 2016 maakte zij deel uit van het ensemble en was ze understudy van meedere rollen bij de musical Albert 1 van Historalia. 

Opleiding

Shana werd geboren te Kortrijk (België) en volgde haar hbo-opleiding aan het Kunstinstituut te Gent, waar ze in 2013 afstudeerde in de richting woordkunst en drama. In 2017 studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, afdeling Musical.

Theater

Tijdens haar opleiding liep ze stage in Evita en Rapunzel bij Music Hall. In de zomer van 2016 maakte zij deel uit van het ensemble en was ze understudy van meedere rollen bij de musical Albert 1 van Historalia. Ze maakte haar debuut in de Rocky Horror Show. Hierin vertolkte zij de rol van Janet Weiss, in de regie van Stany Crets (Deepbridge). De twee vorige winters was ze als frontzangeres te zien in Winterrevue en in het voorjaar van 2018 in het musicalspektakel Zoo of Life. In 2020 zal zij Lisa spelen in de Vlaamse versie van MAMMA MIA!.