Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonathan Vroege

Aladdin

Speelde in 2016-2019 in Disney’s The Lion King als understudy Simba en sprak in Disney’s live action versie van The Lion King de stem van volwassen Simba in. Acht jaar geleden vertolkte hij de rol van Joseph in de Kamperse productie van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, en kreeg hiervoor de Pia Douwes Special Talent Award van Pia Douwes. 
 

Opleiding Jonathan studeerde hoofdvak zang, jazz & pop aan het Utrechts Conservatorium en volgde een jaar op de HQ Kunstschool. In juni 2016 studeerde hij cum laude af aan het Conservatorium. Hij volgde dans- en spellessen bij Marcel Visscher en kreeg een individuele masterclass van Pia Douwes. Verder volgde hij een intensief body & mindset-coachingstraject bij Dennis Aalbers.

Theater/televisie/film Speelde in 2016-2019 in Disney’s The Lion King als understudy Simba en zangensemble. Was daarnaast te zien in EVA’s theatervoorstellingen Amazing Grace en De Voetsporen van Ruth. Acht jaar geleden vertolkte hij de rol van Joseph in de Kamperse productie van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, en kreeg hiervoor de Pia Douwes Special Talent Award van Pia Douwes. Sprak in Disney’s live action versie van The Lion King de stem van volwassen Simba in. Overig Naast musical werkt hij hard aan een carrière als solozanger. Op zijn YouTube-kanaal brengt hij regelmatig nieuwe eigen versies van songs uit die een speciale betekenis voor hem hebben. Deze komen ook als EP uit op Spotify.

Maakt deel uit van het kwartet The Dutch Tenors, waarmee hij een mix brengt van klassiek en pop; classical cross-over.

Foto: Roy Beusker Fotografie