Bezoek deze show

Django Wagner live met orkest 10 juni 2019 14.15 uur

Voor groepen vanaf 10+ personen, neem dan graag telefonisch contact met ons op.

Bel 088-0112600

Header Wagner 2560 x 1280 px
Terug naar Concert

Django Wagner - Mijn passie, mijn muziek

83e Sterren aan Zee concert: Django Wagner

Te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen - 10 juni 2019

Op maandag 10 juni aanstaande (2e pinksterdag, om 14.15 uur !) geeft Django samen met zijn orkest voor het eerst een grote theatershow in een van de mooiste theaters van Nederland, het AFAS Circustheater Scheveningen.

....er zijn artiesten, die in het rijke bezit zijn van een mooie, warme zangstem. Er zijn ook artiesten, die met heel veel gevoel kunnen zingen. Zij verstaan de kunst om emotie toe te voegen. Django Wagner combineert het beste van deze twee werelden. Bovenal is hij authentiek. Dat voel je onmiddellijk, wanneer je hem hoort zingen. Eigenlijk is dat heel logisch, vooral wanneer je zijn achtergrond kent. Django Wagner groeide op in een echte muzikale zigeunerfamilie. Het zingen zat hem al vroeg in het bloed. Hij spreekt vier talen, waaronder Sinti. Django is zich zeer bewust van zijn herkomst. Hij draagt de geschiedenis van de Sinti in Nederland, die rond 1870 naar Nederland kwamen, met trots met zich mee.

Als artiest verkeert hij in goed gezelschap, want de Sinti hebben uitmuntende muzikanten voortgebracht, zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en het Rosenberg Trio. Debuutalbum Kali weet de gouden status te behalen, net als de opvolgers Mijn Gevoel en Als De Nacht. Het album Mijn Gevoel behaalt ook de Award voor Beste Album van Buma.NL, later weet hij ook de Award te verwerven voor Beste Zanger. Na zijn duet met Frans Duijts, In Ons Café, besluit Django met meer collega’s te gaan zingen, wat resulteert in het album Samen. De samenwerking bevalt zo goed dat Django een live concert geeft, met daarin ook alle duetten van Samen. De jury van de Edison Pop is zo gecharmeerd van het album dat ze besluiten deze te bekronen met een Edison Pop, categorie Volksmuziek. Met het album Mijn Muziek, Mijn Passie weet hij zijn eerste nummer 1 notering in de GFK Album Charts te halen. Nu wordt er van alle kanten geroepen om eens een concert te geven in een groot theater.

Er werd contact gezocht met theaterproducent Pieter van der Ploeg die meteen JA zei om Django in zijn serie Sterren aan Zee een groot concert te komen geven samen met zijn orkest. Ook bracht eerder theaterproducent Pieter van der Ploeg Django Wagner, Peter Beense en Frans Duijs in deze concertserie Sterren aan Zee samen op de bühne. Dat resulteerde in een prachtig album 'Echte vrienden' en een gezamenlijk concert in AFAS Live. 

'Nu ga ik me helemaal geven voor deze werkelijk prachtige uitnodiging om een groot concert te geven met mijn orkest in dit zo mooie, prachtige en sfeervolle theater', aldus Django. Het is  op 2e pinksterdag, 's middags (14.15 uur) dus iedereen is van harte uitgenodigd.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.