Terug naar Cast

Muysken

Boris van der Ham

Opleiding

Studeerde twee jaar Geschiedenis en volgde daarna de Toneelacademie in Maastricht, afgestudeerd in 1998. 

Theater

Speelde tot 2002 onder meer stukken van Shakespeare en Sophocles bij Toneelgroep de Appel in Den Haag, Het Zuidelijk Toneel/Hollandia en het Theater van het Oosten. In Ciske de Rat maakt hij zijn rentree op het podium. 

Televisie/film

Zijn eerste tv-optreden was op 12-jarige leeftijd als scenarioschrijver voor de jeugdserie Mijn idee. Speelde tot 2002 in tv-series als Blauw Blauw, De EnclaveConsult. Deed in 2009 een stem in de animatiefilm Space Chips.

Overig

Boris is voor de meeste mensen bekend uit de politiek. Hij was voorzitter van de Jonge Democraten (1998-2000) en tussen 2002 en 2012 lid van de Tweede Kamer voor D66. Nu is hij ondernemer, bestuurder en schrijver. Als voorzitter van het Humanistisch Verbond maakte hij in 2015 de documentaire Onder ongelovigen voor omroep Human. Hij schreef onder andere het boek De koning kun je niet spelen over de overeenkomsten tussen toneel en politiek.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.