Terug naar Cast

Ensemble

Rutger Bulsing

Opleiding

Rutger volgde de vooropleiding Musical aan het Conservatorium van Tilburg. Kreeg zanglessen van Charlotte van Koningsvelt, Annetje van der Meer en Marc Garcia. Volgde masterclasses zingen en acteren in binnen- en buitenland.

Theater

Speelde in meerdere nationale en internationale producties, zoals Musicals in Concert, Musicals in Ahoy, Zigana, Titanic, Tanz der Vampire, Evita, My Fair Lady en Les Misérables. Hij speelde gedurende vier jaar diverse rollen in Soldaat van Oranje. Daarnaast was hij ook dance-captain en assistent resident-director. Ook presenteert en zingt hij regelmatig bij diverse concerten en vele andere evenementen.

Televisie en film

Op televisie was Rutger te zien in de series Nickelodeon’s Sportlets en Onderweg Naar Morgen. Ook was hij te zien in de speelfilm Het Bombardement.

Overig

Rutger schrijft regelmatig liedteksten, vertalingen en scripts voor verschillende shows, artiesten en evenementenbureaus. De officiële Nederlandse vertalingen van Jekyll & Hide en Scrooge zijn van zijn hand.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.