Terug naar Cast

Woof / cover Berger

Tommie Christiaan

Opleiding

Volgde een opleiding aan de Dansacademie van Lucia Marthas en zanglessen bij onder meer Jimmy Hutchinson, Ger Otte en Vocal Center.

Theater

Is begonnen met amateurmusicals bij Kosmo Theaterproducties in Alkmaar. Speelde in de producties Oebele (danser, understudy Nol Havens) en Dirty Dancing (ensemble, understudy Neil, Billy, Stan). Verkreeg zijn eerste hoofdrol als Troy Bolton in High School Musical, waarvoor hij bij de Musical Awards in 2009 de nominatie ‘Aanstormend Talent’ kreeg. Daarna volgden de rol van Dean Hyde in Love Me Tender en de titelrol in Zorro. Was Prins Erik in The Little Mermaid en Simon in de concertante uitvoering van Jesus Christ Superstar (2013 en 2015). Afgelopen theaterseizoen was hij te zien als Kenickie in Grease, waarmee hij zijn tweede nominatie verkreeg voor een Musical Award.

Televisie & Film

Werd de winnaar van Op Zoek Naar Zorro (AVRO). Vertolkte één van de hoofdrollen in de speelfilm Afblijven (2006) en speelde de rol van dansleraar Remco in Dansen op de vulkaan (2014). Is daarnaast veelvuldig te horen als stemacteur in animatieseries en -films.

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.