Terug naar On Your Feet!

Over Emilio en Gloria Estefan

Emilio en Gloria Estefan zijn Executive Producers van de Broadway hitmusical On Your Feet!, gebaseerd op hun leven en muziek.

Met zeven Grammy Awards en meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd, is Gloria Estefan de meest succesvolle Latin cross-over artiest in de geschiedenis van de popmuziek. Gloria heeft 38 nummer #1 hits in de Billboard charts op haar naam staan en heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen in haar indrukwekkende carrière. Zo heeft ze een ster op de Hollywood Walk of Fame, is ze opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, werd ze verkozen tot BMI Songwriter of the Year, won ze een American Music Lifetime Achievement Award, een MTV Video Music Award, twee ACE Awards en meerdere Billboard Awards voor haar vele hits. Gloria is onder andere onderscheiden met de Ellis Island Congressional Medal of Honor, de Hispanic Heritage Award, de National Music Foundation's Humanitarian of the Year Award en een National Artistic Achievement Award van het Amerikaanse congres. In 2015 eerde president Obama Emilio en Gloria Estefan met de Presidential Medal of Freedom, de hoogste Amerikaanse onderscheiding voor personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid of het nationaal belang van de Verenigde Staten, aan wereldvrede, of een belangrijke culturele of andere publieke of private inspanning hebben gedaan.

   

Emilio Estefan is muzikant, songwriter en muziek-, televisie-, en filmproducent. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor de succesvolle carrière van zijn vrouw Gloria, maar ook voor die van artiesten als Shakira, Ricky Martin, Jennifer Lopez, Marc Anthony en Jon Secada. Emilio heeft ongelofelijke successen behaald in zijn carrière, met meer dan 40 jaar toonaangevende prestaties. Hij ontving onder andere de Presidential Medal of Freedom, een ster op de Hollywood Walk of Fame en werd opgenomen in de Latin Songwriters Hall of Fame. Op zijn CV staan maar liefst 19 Grammy Awards, wat Emilio tot één van de meest succesvolle producenten in de muziekindustrie maakt. Emilio stond aan de wieg van een nieuwe muziekstijl, gebaseerd op een mix van Latin-, pop- en wereldmuziek, waarmee hij een unieke sound creëerde die wereldwijd de hitlijsten bestormde. Zijn ondernemende visie overstijgt de muziekwereld en hij houdt zich ook bezig met film, televisie, hotels en restaurants.

   

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.