Terug naar On Your Feet!

Verhaal van On Your Feet!

Haar stem. Zijn droom. Hun verhaal.

Joop van den Ende en Albert Verlinde presenteren de Stage Entertainment productie On Your Feet!

De swingende Broadway-show gebaseerd op het inspirerende levensverhaal van Gloria Estefan en haar man Emilio. Twee grote muzikale talenten die blijven geloven in zichzelf. In elkaar. Twee doorzetters die werken vanuit hun hart. Gloria Estefan groeide uit tot de ‘Queen of Latin Pop’. Ze heeft al meer dan 100 miljoen platen verkocht en won zeven Grammy's.

Geluk en ongeluk
Gloria ontpopt zich al op jonge leeftijd als een groot muziek- en zangtalent. Ze trouwt met jeugdliefde Emilio, die ook haar manager en producer wordt. De muziekwereld gelooft aanvankelijk niet in hun ‘Cuban-fusion’ dansmuziek. En Gloria staat niet graag in de spotlights. In 1985 beleven ze hun grote doorbraak met de megahit ‘Conga’. Vijf jaar later verongelukt hun tourbus. Gloria raakt zwaar gewond. Ze worstelt langdurig met chronische pijn en wanhoop. Uiteindelijk brengen de aanmoedigingen van Emilio haar weer ‘on her feet’. Gloria besluit tot een comeback!

Swingende musical vol hits
On Your Feet!
is een waanzinnig swingende musical vol levenslust en kracht. Uiteraard met alle grote hits van Gloria en Emilio. ‘Rhythm is Gonna Get You’, ‘Conga’, ‘Get On Your Feet’, ‘Don’t Want To Lose You Now’ en ‘1-2-3’… je hoort ze allemaal. Maak je benen alvast lekker los, want stilzitten is er niet bij!

Nederlandse première in oktober
On Your Feet
ging in november 2015 in première op Broadway. De pers was lovend. De Chicago Tribune schreef simpelweg: “It’s a hit!”. De leukste recensie was van Associated Press: “Als je na deze show geen hit van Gloria Estefan neuriet, moet je je laten nakijken.” Stage Entertainment is de eerste producent die On Your Feet! buiten de VS op het toneel mag brengen. De première is in oktober.

Gecreëerd door een supertrio
On Your Feet!
is gecreëerd door drie grootheden. De regie is in handen van Tony Award® winnaar Jerry Mitchell (o.a. Grease, Hairspray en Kinky Boots). Olivier Award® winnaar Sergio Trujillo (o.a. Flashdance en Jersey Boys) tekende voor de choreografie en het script is van Alexander Dinelaris, die ook het script schreef van hitmusical The Bodyguard en een Oscar won met zijn script voor de film Birdman.

 Klik hier om kaarten te bestellen

 

Creatives

Muziek. liedteksten en orkestraties
Gloria Estefan
Muziek. liedteksten en orkestraties
Emilio Estefan
Script
Alexander Dinelaris
Originele regie Broadway
Jerry Mitchell
Choreograaf
Sergio Trujillo
Decor ontwerper
David Rockwell
Kostuum ontwerper
ESosa
Licht ontwerper
Kenneth Posner
Geluids ontwerper
SCK Sound Design
Projectie en video ontwerp
Darrel Maloney
Pruikenontwerp
Charles G. LaPointe
Additionele orkestraties
Jorge Casas / Clay Ostwald
Dans arrangementen en orkestraties
Oscar Hernández
Vocale arrangementen
Lon Hoyt
Vertaling
Allard Blom
Regie Nederlandse productie
Andy Seňor
Associate Choreograaf
Marcos Santana

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.